16:15

Frövi IK

Referat: Mariebergs IK - Frövi IK

Förlust på Lugnets IP
Seriens andra omgång och bortamatch mot Mariebergs IK på schemat. Matchens första chans får FIK och det är Kevin som kommer med fart och trycker i väg en bössa som M-berg lyckas styra till en hörna som blev resultatlös. Två minuter senare får M-berg sitt första anfall då man kommer in i boxen men sedan kommer en helt korrekt avblåsning för offside. I minut 6 spelar Höijer fram Runa som kommer i ett bra läge på högerkanten. Runa hakas upp när han är på väg att bli fri men det kommer ingen signal från domaren (?) vilket det borde ha gjort. Minuten senare testar M-berg ett lyft in i boxen som Ludde i FIK-målet är med och är först på bollen, sedan kom det en avblåsning för offside. I spelminut 9 trycker FIK på med Wille A, Stoffe, Oscar, Höijer och Kevin inblandade i farligheten men sista passet blev aningen för långt så målchansen försvann, I minut 10 stämplas Wille A väldigt fullt och det förväntas ett gult kort på M-berg men det kom aldrig. Wille tvingas tyvärr utgå efter smällen. I minut 12 slår Höijer en cross mot Runa som är på väg att bryta sig loss när han är på väg in i boxen. Runa stoppas på ett sätt som regelboken inte tillåter men ingen signal från domaren. I spelminut 14 kommer M-berg upp i ett anfall som Alex glidtacklar och styr bollen till en hörna som sedan medför 1-0 på en nick inne i målområdet. Minuten senare rullar FIK upp ett bra anfall men sista passet mot Höijer rullar för hårt annars var det ett bra läge för kvittering. I minut 17 spelar Holmen fram Runa på vänsterkanten som är nära att bryta sig igenom men M-berg redde ut situationen. I minut 18 kapas Oscar på offensiv högerkant och får med sig en frispark. Eliott lyfter in frisparken i boxen och det blir farligt och b la spelar M-berg handboll i tumulten men ingen signal från domarens visselpipa. I minut 20 får Holmen chansen och trycker ett skott med vänsterna men boll över ribban. Minuten senare trycker FIK på och alla 11 spelare i M-berg är på egen planhalva och tillslut lyckas hemmalaget rensa bort bollen. I minut 22 får FIK en varning för en tackling och två minuter senare smäller det ännu värre från M-berg men inget gult. Fyra minuter senare kapas Höijer när han är på väg att igenom, FIK får frispark men ingen varning (?). Tyvärr har domaren redan här tappat matchen... I minut 30 kommer M-berg på vänsterkanten och lyfter in ett inlägg som sedan nickas mot mål men Ludde är med och gör en bra räddning. I minut 32 testar M-berg som Ludde styr till hörna. Hörnan slås in i målområdet oc det kommer en nick som Ludde räddar och i samma sekund får sig Ludde en tryckare och får med sig en frispark. I minut 37 kommer Höijer in i boxens högrasida och flera FIK:are finns i bra lägen, det kommer ett inspel från Höijer men en lång tå hos hemmalaget lyckas tåa bollen till hörna som sedan blev resultatlös. I minut 41 hålls Frövis kapten, Calle, fast i tröjan som står som en fiolsträng men inget signal. I minut 42 kapas Alex med dobbarna före men ingen signal. I minut 43 får M-berg en hörna som Stoffe nickar bort. I minut 45 är FIK på offensiv planhalva och har chans att skapa en farlighet men tyvärr slarvar vi i en passning som medför omställning för M-berg. Omställningen medför ett anfall på högerkanten och ett snett bakåt pass medför ett skott en bit utifrån som letar sin in i nätet och hemmalaget leder med 2-0. Sista anfallet innan paus blir Frövis då Runa gör ett inspel från kanten som sedan medför skott från Stoffe men skottet går utanför.
Flera spelaravbrott med behandlingar i första men inget tillägg från domaren.
Direkt i inledningen i andra får Kevin en bra målchans med skottet, från bra läge, täcks. Minuten senare skapar FIK ett bra anfall men Runas inspel från kanten lyckas M-berg rensa bort. Calle i försvaret slår en crossboll som sedan medför att FIK får ett inkast långt upp på plan. Det blir farligt inne i boxen efter inkastet men inget mål då B-berg lyckas rensa bort bollen. I minut 50 blir det lite grupp på plan och domaren tar fram gula korten, ett åt FIK och ett åt M-berg. I spelminut 54 kommer Ili först in i en duell och vinner bollen men får sig sedan en tryckare och både Ili och spelaren i M-berg blir liggande. Efter omplåstring får FIK frisparken emot sig (?) och Ili fick se gula kortet (?), snacka om felbedömning. Några minuter senare får Ili sig ytterligare en smäll och tvingas utgå. i minut 62 lyfter vi en boll mot bortre där Runa finns i ett bra läge men mv vinner duellen. Minuten senare får FIK en hörna som blir farlig och bollen ligger en kort stund fri framför mål men M-berg lyckas få bort bollen. I minut 63 spelar Oscar fram Höijer på vänsterkanten och det kommer ett bra avslut som tyvärr gick på fel sida av stolpen. I minut 66 kapas Alex väldigt fullt och får med sig en frispark men det gulakorten kom aldrig vilket det borde ha gjort. I minut 67 lyfter Eliott in bollen i boxen mot Hamodi som spelar bakåt till Jesper som drog iväg ett skott som täcktes. FIK fortsätter att trycka på i andra våg får Höijer ett bra skottläge men boll över ribban.I minut 70 får M-berg ett skottläge som Ludde räddar och Ludde tar även efterföljande retur. FIK får direkt en omställning och Hamodi fällls inne i straffområdet men ingen signal. I spelminut 73 slarvar i uppspelet från backlinjen och detta nyttjar M-berg genom att göra 3-0 genom ett skott från straffområdslinjen. Några minuter senare kommer Alex och Hamodi på offensiv högerkant och trycker sig in i boxen men sedan lyckas M-berg tåa bort bollen. Minuten senare spelar Runa snett bakåt til Kevin som från straffområdslinjen skjuter iväg en bössa som gick över ribban. I minut 77 sliter Max och får med sig hörna som blev farlig där B la Calle hade ett bra nickläge men inget mål. I minut 84 spelar Hamodi till Runa som spelar vidare till Höijer som gör 3-1 på ett skott inne i boxen. I minut 87 brottas Runa ned och får med sig en frispark som FIK lägger snabbt och skapar en målchans som M-berg lyckas avvärja. Några minuter senare reducerar Frövi efter att Runa spelat fram Kevin som kom in i boxens vänstra sida och med vänsterfoten placerade bollen säkert i nät. Inga fler chanser i matchen som slutar 3-2 till hemmalaget.